dimarts, 5 d’octubre del 2010

Malgrat les enquestes el 10-J va existir

Que no! Que us equivoqueu! Que no, que no i que no! Que els que hi varem anar ho tenim mal entès, el 10-J els catalans que en nombre de 10.000, 100.000 o 1.000.000, tant se val, varem manifestar-nos al carrer no volíem la independència, no volíem respecte, no volíem que ens tractessin amb dignitat, volíem que CiU guanyés les eleccions a la gestoria espanyola que es la Generalitat.

Diuen les enquestes que en el moment de més gran perill per la nostra identitat com a poble; en el moment de dissolució cultural al bell mig de una nova immigració que exigeix respecte al hijab o tenir dret a usar l’espanyol i no el català per viure a casa nostra; en un moment de crisi econòmica espectacular on el teixit empresarial català delma per trobar interlocutors que els trobin solucions als problemes; una setmana després que ens adonéssim un altre vegada que els sindicats majoritaris a Catalunya serveixen a interessos polítics forasters; el dia on estem immersos en un estat espanyol en fallida, que seria la riota de la resta de Europa si no fos que els europeus son subsidiàriament responsables del seu deute; en uns temps on l’atur es el doble, o el triple, del que tenen els països del nostre entorn... els sondejos diuen que votarem per seguir aprofundint en la relació amb Espanya i votarem CiU, votarem Mas, votarem pacte amb Espanya, autonomisme i personal enclenxinat sorgit de ESADE i IESE –tant se val si la economia catalana se’n va a prendre vent i les escoles de negocis catalanes han de enviar als seus alumnes a treballar a l’estranger, sempre i quan els fills dels quatre de sempre trobin feina a la administració-.

No se si us passa el mateix que a mi, però no entenc als meus conciutadans. Malgrat l’optimisme que representa la aparició de Reagrupament o de Solidaritat, sembla que per maquillades que siguin les enquestes el resultat electoral dels que han donat el pas cap a la independència serà bastant pobre. Com deia en Carretero fa unes setmanes, si els votants per la independència som minoria qui té un problema no son els partits independentistes, qui el té es Catalunya. Ja sabem que la enquesta que compte es el dia de les eleccions, però si ERC s’enfonsa miserablement pels seus errors tripartidístics, si Reagrupament i Solidaritat treuen en el millor dels supòsits només els diputats que ha deixat Puigcercós pel camí... que hi fèiem el dia 10 de juliol al carrer? Hauria de haver anat a fer una paella a Llafranc en comptes de viure aquell moment que vaig creure històric i sense marxa enrera?

El sainet del tripartit ha fet tant de mal que els catalans busquem qualsevol recanvi que tinguem a mà per tal de deslliurar-nos del ridícul. En el nostre habitual món de fantasia i il•lusió, on seguim creient que no ens cal selecció de futbol perquè en Sandro Rossell i en Messi ja ens omplen prou nacionalment, els catalans acabarem votant CiU. Un partit sense més ideologia que dir-nos que aniran ben dutxats a treballar, que varen treure bones notes al cole, i que de tant responsables que son han beneit governs tant del PP com del PSOE. Un partit que va donar carta de legitimitat democràtica a una transició política espanyola que ara es vol cobrar el que ens pensàvem que ja era nostre en forma de uniformització autonòmica, amnèsia històrica i jacobinisme tronat. Resulta que CiU no es responsable del fracàs de la relació amb Espanya malgrat haver estat la interlocutora dels espanyols durant vint i tres dels trenta anys de autonomisme i peix al cove –per cert que el cove fot una pudor hores d’ara que Déu n’hi dó-.

Els catalans suïcides que pretenen votar CiU ja s’ho han pensat bé això? Jo diria més... ja s’ho han pensat bé els candidats de convergents? O es que son massa atrafegats esmolant les vises i somniant amb el cotxe oficial? Ahir en Mas prometia reduir l’atur a Catalunya a la meitat! Com pensa incidir en la economia catalana sense poder polític per fer-ho? Com pensa solucionar la destrucció empresarial sense poder legislar de forma definitiva, sense estar supeditat al que es decideixi a Madrid? Pensa retallar funcionaris, serveis i càrrecs de confiança? Tots sabem que els fidels al tripartit no deixaran la mamella de la administració perquè els darrers governs d’esquerra ja es varen encarregar de mantenir dins l’aparell de la Generalitat als càrrecs de confiança convergents no fos cas que s’hi tornessin quan girés la truita. No ho se senyor Mas, però em sembla que està agafant compromisos sobre coses per les quals no té ni la responsabilitat política ni, el que es més important, els quartos per fer-ho.

El discurs del proper govern, els primers anys, serà que no hi ha diners perquè en Montilla i els seus varen deixar la caixa ben buida. Com voleu que recuperi el tremp econòmic si els governs d’esquerres es varen endeutar tant? Ens diran. Per altre banda tornarem a establir converses amb Espanya per tal de superar el dèficit fiscal –enèsim intent de plurinacionalitat- i qui dia passa any empeny, oi? Que no ho veieu?

Els qui manen, els de sempre, estant creant un estat d’ànim per fer-nos creure que el 10 de juliol la gent demanava més autonomisme, federalisme i concert econòmic. No es així i els que ens varem manifestar ho recordem. Malgrat les enquestes, a pesar de que volen, desitgen, matarien, segrestarien, extorsionarien, farien el que fos perquè no anem a votar. Hi anirem a votar, al menys jo i la meva família. Demostrarem que una enquesta telefònica a 800 persones té més pes als mitjans de comunicació que les consultes per la independència perquè els diaris formen part de la teranyina de favors, igual que CiU. No us deixeu entabanar, malgrat les enquestes el 10-J va existir.

8 comentaris:

  1. O TEMPORA... O MORES...
    perdoneu el llatí... es que com tot es una repetició del que ja he vist tantes vegades...
    Hi haura guerra d'enquestes, els enxufats de cada partitocracia lluitaran per tenir "cadira"... (tonto l'ultim)... tnat sa val si al Govern o a la Oposició... la questio es no deixar anar la mamella... que pintant "bastos" per un temps encara...
    A les deu de la nit del 28N a TV3 cofois tots... TOTS hauran guanyat! com sempre... inclosos els que perdin escons...
    de veritat nomes perd Catalunya cada cop.

    adb

    ResponElimina
  2. Una vegada va picar a la porta de casa una enquestadora del CIS. Demanava per una dona de menys de 30 anys i soltera per fer-li una enquesta sobre partits polítics. Com que aquest perfil a casa no hi era, li vaig dir i em va suplicar que li respongués jo, "que es muy tarde y ya estoy cansada". Vaig respondre a l'enquesta encantat (i el que em va donar la gana). Imagineu el valor que atorgo a les enquestes!

    ResponElimina
  3. Noi, m'has fet saltar les llàgrimes de ràbia. Catalunya no s'ho mereix. Els catalans no ens ho mereixem. El mot d'ordre, doncs, és que cap vot resti a casa, que cap vot vagi a partits sucursalistes, que cap vot pugui ser utilitzat com a moneda de canvi. tothom a les urnes a votar independència! Personalment, i malgrat tot, votaré Reagrupament. És un deure patriótic i no vull ser un covard amb el meu pais ni amb el meu fill. Visca Catalunya lliure!

    ResponElimina
  4. Entenc la teva sensació d'impotència. Però és molt difícil donar a conèixer qualsevol opció política nova en el marc actual on els mitjans de comunicació (convenientment untats) tenen tanta força. CiU recollirà molt de vot indepdentista, que segur estarà atent a les promeses sobre això que han anomentat "dret a decidir". Si no es comporten amb coherència i SI entra amb grup propi al Parlament, en 4 anys pot haver un important transvasament de vots cap a aquesta formació.

    ResponElimina
  5. Albert... un independentista que voti convergència es... com diria un sargent instructor de marines de peli de serie B... com un "toro con tetas"

    Savalls

    ResponElimina
  6. Avui el Carod era en el programa del Cuni... coi de paio!... no puc oblidar que a canvi d'una VICEPRESIDENCIA va fer "PRESI" an al MONTIYA... i encara en farda!!!...
    Ara se quina cara fotia en JUDAS...
    Un altre tipus que es creu imprescindible i esta per sobre del be i del mal...
    Ho sento pero no trago mes a aquest personal...
    (Soc dels pocs que crec que el segon tripartit sembla el Front Popular!... i sempre m'imagino la Tura amb el gorro de miliciana...) No tindria que oblidar de pendrem la medicacio...

    adb

    ResponElimina
  7. Malgrat les enquestes el 28N existira!

    ResponElimina