dimecres, 27 de juny del 2012

President... jo vull tornar a sortir al carrer


Doncs jo vull tornar a sortir al carrer. Els cops que sigui necessari. No em vull quedar a casa. No vull sentir i llegir com la política me la fan en comptes de fer-la nosaltres. Van a per Catalunya. I aquí ningú treu la gent al carrer. Que no ho veieu? Encara volen construir majories socials en defensa de que exactament? Si en el cas de la llengua el tenen, que ens liderin i que ens demanin que omplim els carrers i les places del país per enviar als qui ens volen fer desaparèixer que no ens deixarem.

Sento un profund respecte per totes les iniciatives d’associacions, grups del FaceBook, assemblees i agrupacions que alcen la veu en contra d’aquesta Espanya que ens vol castellanitzar i convertir-nos en residuals. Tenen tot el meu amor, comprensió i suport. Però a mi qui m’ha de mobilitzar, qui ha de fer la crida perquè el poble surti al carrer a dir que prou, es el Parlament de Catalunya amb el govern de la Generalitat al capdavant. O no?

Que carai us passa als del govern dels millors? Teniu un poble que no us mereixeu. Disposat a fer uns sacrificis injustos de caire econòmic, cultural, social, per tal de tirar endavant. Vosaltres us penseu que la gent no estem fins els pebrots? Creieu que podem entomar pujades indiscriminades d’impostos i retallades socials salvatges quan tots sabem que regalem una Bankia a l’any als mateixos paios que pretenen que segreguem els nanos a les escoles segons la llengua? No enteneu que necessitem deixar les coses clares d’una vegada i que el 10 de juliol del 2010 encara ressona aquí i allà?

Haig de dir que la planificació del President Mas d’anar a voltar per les teles estrangeres a explicar que nosaltres no som ells i que ens espolien sistemàticament m’ha sorprès molt, en positiu. Cal parlar directament amb els nous amos d’Espanya, perquè si es creguessin el missatge que donen des de Madrid pensarien que la culpa del desastre econòmic es nostra, del desfici que representa preservar les nostres peculiaritats, que els dolent venen com qüestions infantils, antigues i egoistes. Però amb això no hi ha prou, President.

Si avui llegiu els diaris de l’enemic hi trobareu la teoria de sempre segons la qual els polítics nacionalistes no representen al poble de Catalunya, que vol parlar castellà, ser bilingüe com a molt, i que guanyi la Roja. Això es molt perillós, perquè si be els nostres polítics de manera incomprensible tenen por d’actuar en nom del seu poble, els qui al final actuaran en nom de la seva minoria que viu entre nosaltres seran els espanyols, que ells si que tenen consciència d’estat, la voluntat i els mitjans per tal de defensar els seus interessos i la seva cultura.

Cal una resposta al carrer. President... ja us ho va dir en Joaquim Maria Puyal en rebre el guardó de català de l’any. No dubteu més, el país seria al darrera vostre. Entenc que no voleu ni fer el ridícul, ni un altre sis d’octubre que us esclati a la cara. Es assenyat que abans d’anar més lluny el país es convenci que no hi ha altre sortida i que la independència es bona per a tots, o al menys per la gran majoria de catalans, vinguin d’allà on vinguin i pensin com pensin. Però es necessari fer que la gent prengui protagonisme més enllà d’emprenyar-se en un bloc o clicant m’agrada al FaceBook. Volem sentir l’escalfor i veure que som molts, pràcticament tots, els qui ja en tenim prou d’aquesta situació i de tanta mala bava, de que ens esperin a la cantonada com va dir el President Pujol. I volem que ens liderin les nostres institucions democràtiques, no només els Omniums, les Plataformes, o les Associacions. Volem que ho faci qui te la responsabilitat de fer-ho, construint majories i complicitats al Parlament, si voleu, però que ho faci. El poble no us decebrà i sortirà al carrer, si us plau que no el torni a decebre la classe política, que no el decebeu vos President, que ja en tenim prou. De debò.

7 comentaris:

  1. No Comment;

    La Vangi¡uardia today

    ENCUESTA DEL CEO
    El 51,1% de los catalanes votaría 'sí' a la independencia en un referéndum
    El dato supone 8,2 puntos más que hace un año, el 21,1% votaría en contra -7,1 puntos menos-, otro 21,1% no iría a votar y los indecisos representarían el 4,7% | CiU ganaría las elecciones con claridad

    ResponElimina
  2. La Vanguardia i TV3 tenen un morro de colló de mico. El titular hauria de ser: la independència guanyaria per un 70 per cent de vots.

    ResponElimina
  3. Bona noticia. Però crec recordar que la ONU va exigir a Kosovo per tal de ser reconegut com a estat independent un referèndum amb una participació mínima del 65% i un vot a favor de la independència d'un 60% (parlo de memòria, potser els percentatges no eren aquests però sí que anaven força més enllà del 50%).

    És a dir, que és una bona noticia però no n'hi ha prou, i no serà prou fins que no assolim un percentatge enlluernador (més del 65%). I tot i això us recordo que el Regne d'Espanya encara no reconeix Kosovo com a estat.

    Tot i això més enllà del Segre ja comencen a tenir la por al cos. I si no mireu les últimes perles del president d'Extremadura.

    ResponElimina
  4. Draven, crec que vas errat, encara que pot ser que jo també, diría que els percentatges que van demanar va ser: més del 50% de participació i el 55% de SI

    de totes maneres això és una mica elàstic i no és pas cap llei internacional, al Quebec valia la meitat més u

    També hem de pensar que el referèndum és pràcticament inviable dins l'estat espanyol i crec que tenim que començar a pensar que el primer que s'ha de fer és la proclamació unilateral d'independència, aquestes dades del CEO han de servir sobretot per que els parlamanetris catalans no tinguin excusa per anar de cara a la independència
    Eliseu

    ResponElimina
  5. Potser sí que les teves dades són més acurades que la meva memòria. Malgrat tot no sé jo si la UE acceptaria una declaració unilateral d'independència, i ja sabem que en quant s'acabi l'Eurocopa el PP necessitarà més opi per entretenir la plebs, i treure els tancs al carrer per fer front a "l'enemic comú" els aniria de pel·lícula.

    Jo crec que tenim moltes més possibilitats plantejant un referèndum, tot i què aleshores vindran totes les campanyes de la por i el bombardeig mediàtic de torn. No sé, la veritat. Només espero i desitjo que d'aquí deu anys el meu passaport digui que sóc català i res més que català. I amb els veïns molta cordialitat i cadascú a casa seva.

    ResponElimina
  6. Draven... no escoltis TV3 nillegeixis la Vanguardia.
    Les dades del CEO son: 72.2% de participacio i 70% de vot afirmatiu.
    El que es el 51% es el vot sobre el CENS!!!!!!!! /No el CESC que es un boltifler) el CENS!!!!!
    DE SOBRES EN TENIM
    I l'enquesta es abans de la Sentecia del Suprem d'ahir!!!!

    ResponElimina
  7. Totalment d'acord amb el que diu en Savall, tant l'article com les dades del 70% a favor. També ho he escrit al meu bloc i twitter.

    També m'he permes fer un càlcul del pitjor escenari aplicant el percentatge dels abstencionistes que en el primer CEO van esgrimir els mateixos argument per abstenir-se que els que van dir que votarien que No, això em va donar aproximadament la meitat dels abstencionistes. Si els agafem com que acaben anant a votar i voten que NO, llavors tot i això, el resultat segueix sent de més del 61% de vots afirmatius per uns 39% negatius. Segons les exigències de la UE a Montenegro que eren del 55% del SI amb una participació del 50% també ho compliriem amb el pitjor dels escenaris possibles.

    La questió es : Sr. President la majoria social ja la té i amb escreix. Quan ho fem? No tardi molt que el mal que estem patim està arruinant el país i potser que malgrat siguem independents mai ens acabarem de recuperar

    ResponElimina