divendres, 17 d’agost del 2012

SI es així, segur que NO


Ja fa massa dies que ho noto, digueu-me tiquis-miquis però amics meus la proverbial desunió dels qui volem fotre el camp d’Espanya torna a pujar el to dirigint-se irremeiablement a un nou episodi de “doncs mira que tu”.
Segueixo sense entendre tot aquest personalisme absurd entre els qui volen encapçalar l’aixecament nacional d’un poble que ja ha decidit plantejar-se un futur nou. El setze de juliol del 2010, menys d’una setmana després d’aquella manifestació que ens va fer adonar a tots que som molts més dels que ens pensàvem, demanava des d’aquest bloc “Generositat”. La demanava a tots i a tothom... i suposo que deu ser que soc la Cassandra més gafe de la història de la humanitat, o al menys del independentisme català –que ja es dir-.

Fa dos anys demanava generositat als líders i als militants, del Laporta a en Tena, de Reagrupament a ERC, i al cap i a la fi ens vàrem trobar amb una victòria convergent, uns resultats tristos d’ERC, unes desenes de milers de vots per Reagrupament llençats a les escombraries i un petit grup de quatre diputats de SI, que revelant la seva condició de separatistes a l’ús es va transformar en un tres de u i un pilar de u, que com a diada castellera parlamentària deixava molt que desitjar pel que fa a la legislatura.
On som ara? Doncs allà on érem, però encara més emprenyats els uns amb els altres. Però sobretot uns amb tothom i d’això es del que us vull parlar. Els qui em llegiu sabeu que no hi ha dubte sobre les meves pèrfides intencions de bastir una República Catalana lliure, doncs bé... cada cop que al FaceBook  faig una proposta, una crítica, una aportació que sembli portar la contrària a la línia d’actuació comunicacional de Solidaritat per la Independència rebo una puntada de peu a la boca, quan no un insult del tipus “idiota”, “burro” o “a mi tant me fot la teva ideologia, de fet com si tens la sida”. No ha passat un cop, passa cada vegada que faig una consideració agressiva com per exemple: “deixeu d’atacar ERC pel tripartit que, malgrat encara hagin de fer neteja, ja va pagar un preu electoral prou alt pels seus pecats”, i si la meva maldat fa que hi afegeixi “L’Uriel i en Valdero bé que donaven suport al tripartit també, passeu pàgina”, la resposta dels trolls de SI –amagats al darrera de pseudònims quasi bé sempre-esdevé ferotge.

Arribats a aquest extrem d’essencialisme militant més propi de partits totalitaris que de moviments transversals per l’alliberament nacional d’un país ocupat –que es el que som, val a dir-ho-, em veig en l’obligació moral i política de respondre’ls com Déu mana.
SI te un problema. Vaja, en te uns quants. El primer es que varen assolir quatre diputats perquè els burros de Regrupament varen ser tant generosos glorificant la figura de Laporta que el “fitxatge” de l’expresident del Barça per SI en comptes de per RCat els va condemnar a esdevenir extraparlamentaris. Tota la feina de RCat, i es de justícia dir que alguns membres de SI hi varen col·laborar activament, va anar a petar a les mans d’en Tena i l’Uriel un cop defenestrat en Jan per fatxenda i inconsistent. Aquest es el problema de SI, obtingué uns resultats electorals treballats per RCat i multiplicats pel tsunami del Camp Nou: en Jan del Luz de Gas. En aquests moments, trist però cert, SI no sap si serà capaç de repetir resultats i obtenir representació al Parlament a les més que probables eleccions anticipades. I això es fotut quan es sabut que els seus líders necessiten l’escó per múltiples motius que no venen al cas, i que tothom s’ensuma. No patiu que acabaran per surar, ja s’encarregarà algú altre de fer la guerra bruta, que jo intento no parlar sense contrastar les informacions.

Davant d’aquesta incertesa electoral, purament electoral insisteixo, SI ha decidit deixar de banda el rigor, la seriositat, la proposta en positiu, per entabanar-se en una lluita permanent per fagocitar l’esforç de la resta de gent que de manera individual o col·lectiva s’enfronta a Espanya i als unionistes catalans. I això, ha arribat a un punt que cansa.
Posem per cas la final de la Copa der Rei de futbol. Una manifestació falangista amenaça als catalans amb l’extermini físic. A mi em sembla prou fort com per iniciar una interpel·lació al Parlament per tal que el govern del meu país engegui els mecanismes de la Llei de Partits espanyola (que per cert va votar CiU per a la seva vergonya) per tal de il·legalitzar Falange. Doncs en comptes de fer això, que hagués trobat el suport d’Iniciativa, ERC i sospito que de més gent, SI centra el seu esforç comunicacional en ressaltar que un militant seu va ser multat per exhibir una bufanda del tot correcte. D’aquesta manera, els caps pensants de SI pretenen donar el missatge que els bons independentistes que anaren a Madrid a veure la final eren els de SI. De fet, de manera barroera i oportunista, pretenen agafar-se la part pel tot i transmetre que la culerada abrandada es de SI. No hagués set més seriós anar per la banda de intentar representar a tots els catalans que varen ser insultats? Es veu que no.

Des d’aquest bloc he fet tota la propaganda que he pogut de la plataforma “novullpagar”. Doncs bé... no se com s’ho munten l’Uriel i els seus que si anaves a fer un “simpa” a l’A7 resulta que donaves suport a una iniciativa de SI. Ergo, que hi vagi Rita, al menys en el meu cas. Que no ho veieu que cada cop us veiem més el llautó? Pesats! Ja fa mesos, vaig anar a una concentració davant de la Delegación del Gobierno i allà hi éreu, poder hi havia un centenar de persones, i entre elles una vintena dels vostres, sense senyeres ni estelades, amb banderes de SI. No cal dir que vaig seguir caminant Llúria avall.

Amb aquesta actitud esteu banalitzant l’esforç de molta gent que no combrega amb les vostres propostes ideològiques, i que per tant no us votaran, però que tenen tot el dret del món a lluitar pel país sense que sia dit de quin partit son o pensen votar. Molesteu, sento dir-ho, i molt. Però no pel vostre afany nacional, sinó per les ganes d’acaparar les fotos. Esteu esdevenint unes sangoneres dels esforços que cadascú de nosaltres fem a títol col·lectiu o particular. I canseu, molt, perquè a més a més l’Uriel no sap parlar sense cridar –que quedi dit.
En serio que us penseu que no hi ha més independentista que vosaltres? Que fora de SI només hi ha partits dinàstics, unionistes, i espanyols? Vosaltres us penseu que assolirem la independència quan SI tingui majoria absoluta? Ho dieu de debò? Perquè si es així, ja us dic jo que no. Que així no ens en sortirem, i tornarem a ser la riota dels espanyols, i ens tornarem a barallar entre nosaltres, com sempre. Mai Espanya havia estat tant dèbil, mai... l’hora es ara, cert. Però no es pot construir la República Catalana anant en contra de tothom, hem de sumar i no restar, no hem de claudicar en el que es essencial però hem de ser dúctils a l’hora de trobar solucions. L’insult, l’essencialisme i la desunió no ens faran lliures. Feu el vostre camí, però intenteu toca’ns menys els ous als qui no us pensem votar ni en coma etílic, senzillament perquè no ens en refiem, que d’això se’n diu democràcia.

32 comentaris:

  1. Mentida. Estàs dolgut perquè no se t'escolta.

    ResponElimina
  2. M'encanta! En aquest bloc he repartit estopa per tothom.... i el primer cop que em diuen mentider es quan tinc l'ocurrència de cridar a l'ordre als de SI.

    ResponElimina
  3. Si a tu t'insulten imagina't a mi que soc reagrupat.
    Comparteixo amb tu la visio del que va passar amb Laporta, RCat i SI.
    En fi, continuare treballant per aquesta unio independentista.

    Salut i Patria!!

    ResponElimina
  4. Savalls, ets excessivament benevolent en atribuir als de Solidaritat Catalana un sol bri d-independentisme. Son Lerroux 2.0 i res mes, i els fets ho demostren.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, estic encantada de que es comencin a dir les coses clares i pel seu nom. Jo també he estat insultada i amenaçada per gent de SI al facebook, tan sols per demanar respecte per al Govern i el Parlament.Certament,SI: LERROUX 2.0, amb tot el que això implica

      Elimina
  5. m'arribat el teu blog a través d'una amistat comuna al face. Et dono les gràcies amb tota sinceritat. Es exactament el que penso però no ho podria haver escrit com ho has fet tu. Moltes gràcies, de veritat

    ResponElimina
  6. El que més lamento, i molt, es com han entabanat a molta gent de bona fe. Alguns se n'han adonat altres encara no. La tasca de "neteja de cervell ha estat intensa. De tota manera, a tots els llocs hi ha trolls, i l'independentisme no n'és una excepció . La gran aportació de SI és tenir-los tots juntets , etiquetats i entretinguts. Si més no d'aquesta manera sabem on son i que esperar-ne.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oblidem-los... No podem comptar amb ells per res.

      Elimina
    2. No estic d'acord en que estan tots juntets, etiquetats i entretinguts. Els que n'estan sí, però de trolls n'hi ha molts, moltíssims en totes les associacions, partits i organitzacions, Mossos, bombers, etc. SI està controlat, pero i els de ERC, Rcat, CiU, Omnium....etc etc?

      Elimina
  7. Molt ben exposat... Fan avorrir l'Independentisme, fins i tot, als mateixos independentistes.

    Per altre banda, ja va bé saber "qui" i "on" són. Més que res,per no perdre-hi el temps discutit per res.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que justament és el que pretenen, fer avorrir l'independentisme, entre altres coses, és clar

      Elimina
  8. Savalls, clap, clap, clap....aplaudiments!!! Aviam si, mica en mica, anem posant als de SI al seu lloc.

    ResponElimina
  9. Gràcies a tots pels comentaris... penseu que no les tenia totes a l'hora de fer el post! :)

    ResponElimina
  10. Home Savalls, diria que tots els partits es volen fer la foto i sortir al tn migdia, s'en diu propaganda. Crec que SI utilitza bé els mitjans que té, que són pocs.

    ResponElimina
  11. De la única manera que em "lliga" la manera de fer política de SI, es quan penso que son "submarins" pagats pel CNI per desacreditar l'independentisme

    ResponElimina
  12. Doncs jo dec ser un d'aquests enganyats per SI. Em vaig adherir tant bon punt és van constituir (o sigui pago per ajudar a tirar endavant, tot i que no tinc gaire temps per ajudar en els actes), i de pas m'he adherit a l'ANC (o sigui que també els destino uns calerons, encara que em sembla que el full de ruta de fer primer un referèndum és equivocat, mai el podrem fer oficialment). I jo miro de no insultar ningú, ni al fb ni a la vida real. Per mi tot plegat és més senzill. Tots estem d'acord en aconseguir la independència? Quan abans millor? I què algun partit ho demani sense embuts? Sense subterfugis, dobles sentits, eufemismes...? Ni com amenaça per enfundar quan es negociïn unes escorrialles? Perdre el temps en aquests estatuts, pactes fiscals, etc. no ens duu enlloc. Administrar el mentrestant, l'autonomisme i acabar enredat en xarxes de clientelismes, favors, corrupteles, tombs i retorts no m'interessa. Jo tinc clar que votaré algun partit que porti al programa la declaració unilateral d'independència. Vull un full de ruta pràctic, viable. No aquelles intel·lectuals o emocionals que queden en no res en el dia a dia, quan en els fets no pots diferenciar un partit independentista d'un confederal, federal o autonomista. No vull ni tan sols qui defensa un referèndum, perquè serà impossible celebrar-lo dins Espanya. Només declarar la independència al Parlament i després resistir l'embat espanyolista fins al reconeixement internacional. Fins ara ho defensaven Solidaritat i Reagrupament. Si ara Regrupament està amb Esquerra pel pacte fiscal, doncs no puc triar gaire. Està clar que Solidaritat no aconseguirà majoria absoluta, però anirà arrossegant els partits acomodats en l'autonomisme, els obliga a definir-se. Serveix com instrument, com a punta de llança. No són perfectes, també és evident. I un cop aconseguida la independència dubto que fossin una opció seriosa de govern si no incorporen més gent preparada. Però ara, que cal arriscar-ho tot i no retirar-se al primer embat, em semblen la millor opció. De fet l'única opció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí company, completament d'acord amb tu.

      Però, permet'em una petita puntualització, en el fet de que tant ERC com Reagrupament són sense cap mena de dubte independentistes.

      Que facin costat al Govern de la Generalitat de Catalunya en el "Pacte Fiscal" (s/.Ciu) o com els agrada dir-li "Concert Econòmic" a ERC i a RCat, forma part de la estratègia per l'assoliment de una Catalunya Lliure, sobirana i independent. Una Catalunya amb Estat de Dret.

      ...això és d'avui mateix: http://www.ara.cat/politica/Oriol_Junqueras-ERC-eleccions-candidat_0_756524419.html#.UC1mkgqbAjM.facebook

      Elimina
    2. Està clar que Esquerra i Reagrupament són independentistes, però amb terminis i fases diferents de SI. Ara prioritzen el pacte fiscal, quan falli la hda pròpia unilateral, després un tancament de caixes, al final un referèndum? D'aquí dotze anys estarem igual o pitjor segurament. Vull el camí més curt. Si tots els independentistes de diferents bandes votéssim partits amb la declaració unilateral al programa ja estaria fet.

      Elimina
  13. Ben dit! ja n'hi ha prou de tant populisme sense ideologia!! son propaganda i poca cosa més! si de veritat els importés el poble Català lluitarien per més coses a part de les autopistes i l'independencia. Hi ha gent que no arriba a final de mes!!

    ResponElimina
  14. No tinc cap dubte del patriotisme de la majoria d'associats i votants de SI. Ara bé, la meva opinió és que els principals trolls d'aquest partit, si més no els mes coneguts, els tenen a la direcció.
    L'Uriel, professional de la política i personatge rebotat d'Esquerra quan va adonar-se del lloc que li assignaven a la llista electoral. És a dir no tenia cap possibilitat d'obtenir l'escó de Diputat i per tant hauria d'ajupir el llom per guanyar-se les garrofes.
    L'altre personatge, el Sr. Tena. Aquest senyor, provinent de CIU, partit al qual li deu haver estat elegit com a Vocal del Consejo General del Poder Judicial, a fet mans i mànigues amb les excuses més peregrines per dividir l'ndependentisme.
    Potser és que sóc malfiat de mena pero tal com jo ho veig o bé está tornat els favors a CIU o bé te morts sota l'estora que fa que des de Madrid el tinguin agafat per les boles i l'obliguin a fer la feina bruta que fins ara a fet.
    Aquesta és la meva opinió.

    ResponElimina
  15. Perfils falsos? I qui ets Savalls, un zombi de 300 anys? Potser la teràpia d'escopir bilis per les tecles t'ajudi a superar algun desordre psiquiàtric, però amb individus com tu no es pot anar ni a prendre un cafè. Només et dic que amb molta gent com en Tena, en Bertran o n'Strubell sumant esforços, aconseguirem la independència, malgrat sangoneres a sou d'erc com tu.

    ResponElimina
  16. Anonim, si alces el dit i acuses, podries tenir l' elegancia de Donar-te a coneixer... Tanmateix, sigues prudent en les teves apreciacions. Saps com es de dur tenir a la familia una persona amb el que tu defineixes com "desordre psiquiatric"?. Si us plau, sigues curos amb el llenguatge. Em permeto recordat-te que la ploma pot ser mes forta que l' espasa...

    ResponElimina
  17. Jo em dic Magí Clavé, i soc adherit a Solidaritat Catalana amb el nº 42732, i vaig de cara , sense pseudònims ni anònims, no com el senyor Savall... no entenc a que ve tal ressentiment als membres de SI, i crec que ara no es el moment per treure tonteries que tan sols busquen confrontament, quan ara te que ser el moment de anar tots a una, per aconseguir el nostre objectiu que es la Independència i el Estat Propi...

    ResponElimina
  18. Sangonera també ho es el Tena!! fa temps que li deman-ho que tiri endevant la proposta de rebaixa de sou que va fer i no va tirar endevant per no fer el pressec... Aixó es propaganda populista!! L'independencia ara mateix em preocupa menys que la realitat economica de molts Catalans i qui no opini el mateix que s'ho fagi mirar perque es un fatxa igual que els españols peró amb un altre idioma... Que defineixin la seva ideologia i es preocupin perque es crein llocs de treball i fluxe economic. Una colla de Politics que no posen fil a l'agulla als problemes reals del nostre pais no mereixen cobrar el seu sou... i no tot s'acaba amb l'independencia hi ha molta feina que es pot fer desde Catalunya per millorar-nos la vida als Catalans... Visca Catalunya lliure de politics estafadors i vividors de moment no es salva ningú !!*!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però per fer llocs de treball i fer polítiques socials ens cal la independència. Ja s'ha vist amb el tripartit, endeutar-se més perquè no tenim recursos per fer-les. O amb l'eix mediterrani que augmentaria un 2% el PIB i madrid mai farà. Jo vull primer la independència i després definir com volem la constitució i el govern.

      Elimina
  19. De totes totes, són "mercenaris de poders anticatalans". Quan això es va dir jo no m'ho pensava, però després de seguir la seva trajectòria política com a possible votant -o més-, la conclusió és obligada. Senzillament, hi ha personatges adversaris amb qui coordinen les iniciatives i accions, de qui reben instruccions i possiblement els financen. Hi ha un munt d'indicis. El/s que manegen el tinglado i alguns assalariats (no els que anomenen "adherits" i la gran massa de seguidors) fan coses que són complementàries dels antagonistes oberts i declarats dels catalans (no només de l'"independentisme"). Es una opinió, però ens hi jugaríem alguna cosa. Per tant, la seva actuació es totalmente previsible.

    ResponElimina
  20. Escombraria pura, escampant merda, fent pais

    ResponElimina
  21. Mireu, jo soc estranger (ni espanyol ni catala)... pero despres de llegir els comentaris d'quest post... veig que esteu molt lluny del consens necessari si es que sou una mostra representativa de la societat civil (el poble vaja)... de fet aixo ho dubto seriosament.
    Vist des de l'exterior de les vostres fronteres semblaria que el llogic seria convocar eleccions anticipades i formar un Front Nacional amb la unica base o objectiu de GUANYAR LAS ELECCIONS PER MAJORIA (aqui els utopics com jo entendrian que hi tindrian que 'estar tots els catalans nacionalstes... es a dir... des del Pujol i sectors de Convergencia... fins a algu d'Unio si n'hi ha... el sector catalanista del PSC... Maragalls etc... ERC (oblidant-se per un temps com els altres de la E i la R i concentrarse en la C)... sectors de IU-Verds... i els puristes varis tipus SI etc...

    Si es el cas i fossin capaços de fer-ho (cosa que dubto) el compromis implicaria una unica reunio constituent... declaracio del Estat Catala Independent i NOVA CONVOCATORIA D'ELECCIONS per que tothom defengui el seu paradigma particular (o prebendes i canongies)...

    La resta es incoherent i "mandangues"... Ja veig els titulars de la premsa el dia 12 de setembre... MULTITUDINARIA manifestacio (des de un mil.lio a cent mil participants segons les fonts)... i les impagables declaracions posteriors:
    El poble demana el Pacte Fiscal!
    El poble demana eleccions anticipades!
    El poble demana la Independencia ja!
    El poble demana un estat confederal!
    El poble demana esser un nou cantó de Suissa!!!!

    No ho veig gens clar... ja hem perdonareu.

    ResponElimina
  22. Un article propi d'un malparit, t'hauria de donar vergonya

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encanta aquest tipus d'autocrítica que exerciu alguns de SI. Si SI s'equivoca, o així ho crec, em veig en la necessitat moral i política de dir-ho.

      Elimina