divendres, 9 d’abril del 2010

Gràcies Justo!

Avui és un dia collonut. Els propietaris dels mitjans de comunicació catalans han vist com un “que no és dels seus”, un tio a qui no donen ni l’hora, un parvenu, en definitiva, un xarnego, s’ha mullat i donarà tot el suport possible a la participació en el referèndum per l’autodeterminació a Cornellà. Tots els wanabis ciutadans Kane de Barcelona en fora de joc d’una tacada.


Els grups de comunicació catalans, fastigosament enganxats al poder dels partits polítics, a l’omertà catalana, al “d’això no es pot parlar”, a l’“ara no toca”. Servils amb els poderosos i cruels amb els que ho eren i cauen en desgràcia. Pagadors d’enquestes manipuladores, venedors de fum i guàrdia pretoriana de l’status quo, han quedat retratats en tota la magnitud de la seva vergonya per part del propietari de Radio Tele-Taxi.

En Justo Molinero (Villanueva de Córdoba, 1949) ha decidit donar aquest pas perquè “vull que els meus fills puguin decidir el seu futur. Jo sóc una conseqüència del fet que els meus pares no van poder decidir. Van haver de venir a Catalunya fugint de la gana. No demanaré el sí, ni el no. Només reivindico que la gent pugui tenir el dret de decidir. No hi ha res més important que això”. Jo no sé a vosaltres, però a mi m’alegra el dia unes declaracions tant clares i sinceres. Democràcia pel davant de tot.

Tinc la dissort genètica de tenir 7 de 8 cognoms catalans, l’altre es d’origen basc. Aquest fet, a ulls de l’esquerra políticament correcta i dogmàtica, sembla que em desqualifiqui per parlar dels ets i uts de la vida i les aspiracions dels catalans, i dels seus fills, que varen venir a “buscar-se” la vida a Catalunya al llarg del segle XX. No és veritat. No ho pot ser quan aquestes persones, son amb qui treballem, amb qui parlem de futbol, amb qui discutim de política, amb qui fem amistats de per vida i amb qui ens casem. El que és mestís és Catalunya, i en Justo Molinero és nosaltres.

Els partits amb pedigrí català sovint han donat per perdut el cinturó industrial com a electorat potencialment catalanista. S’hi han adreçat sempre amb una barreja de condescendència, por i classisme integrador. Per altra banda, socialistes, comunistes i espanyolistes han venut, des del paternalisme protector i erigint-se sempre com a interpretadors de la voluntat popular dels immigrats, la idea que els seus partits eren els qui aportaven al sistema aquesta gent que, segons la seva insultant mentida, d’altra manera viurien d’esquenes a Catalunya. Tots ells ens volen fer creure el que no és, que hi ha dos països. Si va ser veritat en el passat, jo diria que ja no ho és.

No ho és perquè les persones com Justo Molinero exerceixen la seva catalanitat no tant sols parlant català d’estar per casa o no, ho fan anant a l’arrel de l’ADN republicà, del pacte, d’“ens posem d’acord en estar en desacord”, el moll de l’os de la democràcia: el dret a decidir. Chapeau! Quina gran lliçó, gràcies Justo.

8 comentaris:

  1. No es una questio d'ADN... es una questio d'IQ...
    ADB

    ResponElimina
  2. I si no fos l'ADN?...
    I si fos l'IQ?...
    HA HA HA HA HA!!!
    El Sr. Molinero ja fa anys i panys que es mes eixerit que molta fauna politica local...
    Mes val enveja que pietat!!!
    ADB

    ResponElimina
  3. Em sembla perfecte que en Justo recolzi les consultes. Ara, no perdem el món de vista. En Molinero ha tastat de totes les menjadores i té com pocs un nas fí per flairar per on van els trets. Creieu-me, no és vocació democràtica, és càlcul econòmic, i més ara que va curt d'armilla. Ni s'ha integrat, ni l'importa un rave Catalunya - aquesta dèria de fer festivals floclòrics i emissores de ràdio on amb el pretext de "lo nuestro" és fa apologia d'altres indrets, fent una tasca subtil perquè molta gent no faci seva la seva terra d'adopció, o sigui, Catalunya ho diu tot - , tan sols vol continuar omplenant-se les butxaques.
    De la mateixa manera que li va fer la gara gara a Pujol, desprès a Maragall i ara a Montilla, si demà som independents ell serà més independentista que ningú.
    Però tan sols és un aprofitat que, abusant de la nostàlgia d'andalusos, murcians, extremenys i d'altra gent que vingué a pencar a casa nostra, s'ha fet la barba d'or sota les ales del poder que sigui.
    O sigui, un vividor. No ens confonem pas.

    ResponElimina
  4. O sigui un alt IQ...
    La capacitat de "viure dels demes" (sense emprar la violencia!!! es la base del "business"... es aixi des de l'inici dels temps (comercials).
    El meu pare (que era un lucid esceptic) ja em deia que si per miracle els Deus (notis la "s" plural...lol) igualessin de cop la riquessa de tots els homes (i dones... dedicat a AP-R)... al cap de cinc minuts tornaria a haguer rics i pobres...
    No vull fer-me pesat... pero si el personatge en questio defensa el dret a decidir... te la meva simpatia... tot i que trobi el seu "modus vivendi" particularment caspos...

    adb

    ResponElimina
  5. Sumar sempre es bó.

    Imagineu-vos que utilitzes Tele Taxi per fer espanyolitat i anar en contra els referendums.

    ResponElimina
  6. No sigueu innocents. Sumar perquè desprès et manllevin el total no és gaire intel.ligent. Aquest paio el que ha fet és fugir endavant. Ah, i si escoltes la seva emissora, la de "lo nuestro", o sigui, Espanya, comprovaràs que continúa fent el de sempre: espanyolitzar a la gent i fent duros a base d'això. Potser el podríem convèncer de que la Pantoja, la seva gran amiga, vingui a fer actes amb en Carretero. Homeeeee....

    ResponElimina
  7. Jo d'innocent res de res... Per aixo crec que amb 58 anys a l'esquena NO veure una Catalunya Independent... Carretero/Laporta/Reagrupament/PI/Colom/Rahola/i ves a saber quants mes...
    Va a ser que no.

    Aixo si avui fotrem al Real Madrid!!!... sempre es un gust... (amb que poc ens conformem els idiotes... idiota si... innocent no).

    adb

    ResponElimina